Click Me :)

Tuesday, March 12, 2013

Kolagen Rumpai Laut

As Salam, 

 Dua minggu lepas bz giler, tak sempat nk update apa2 kt blog aku yg tak seberapa ni. Nak share sesuatu dgn korang semua. Hari Ahad lepas, abg ipar aku mengahwinkan ank pompuan dia kt Kuala Selangor...so aku and family mestilah kene pegi sbb family terdekat kan. 

 Yang membuatkan aku teruja nk share ni ialah tentang kolagen rumpai laut ni. Kakak ipar aku yg hampir 2 minggu tak ku jumpa nampak sungguh berlainan. Muka dia putih mulus bersih , terkejut makk!!. So apa lg aku pon koreklah rahsia dia mcm mana boleh jadi secantik gitu. Dengan tak berahsia dia terus ckp dia minum air kolagen rumpai laut... Wahh!! Aku pon teruja sgt nk try benda ni. Lepas di google tentang marine collagen ni, barulah aku tau tentang kebaikannya. Kiranya aku ni ketinggalan keretapi sikit tentang benda ni tapi tak per la better late than never kan..  

Antara Kebaikan2 Pure Marine Collagen :
Melaraskan BERAT BADAN dan HORMON, peningkatan PAYUDARA
Anti-bakteria, membuang TOKSIN
Menghilangkan SEMBELIT
Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension
MENCANTIKKAN KULIT, MELICIN dan MENEGANGKAN kulit serta PAYUDARA (anti penuaan)
Memulihara sel-sel kulit mati (JERAWAT)
Menormalkan fungsi kelenjar tiroid
Memperbaiki masalah KULIT dan RAMBUT, mengurangkan KEDUTAN, TEMPAT HITAM, SELULIT DAN JERAWAT
Membantu meningkatkan METABOLISME
Meningkatkan fungsi stomatch
Membantu menghapuskan nefritis, Artritis, basal
Menguatkan saluran darah, meningkatkan penyakit sendi, kecacatan kolagen, darah badan dan purpura haemorrhagica
Meningkatkan PEREDARAN DARAH, dingin dan mencegah sakit bahu
Berkesan bagi orang-orang yang telah sarcoma atau TUMOR
SLIM UP abdomen dan PUNGGUNG anda, melembutkan kulit dan mengurangkan sakit pinggang
Mencegah ANEMIA
Mengisi rawan antara sendi, menguatkan tulang, sinews dan ligamen serta lebih rendah sakit belakang dan sebagainya


 Biar betul.....banyak betul kebaikan2nya dan aku nak sangat2 mencubanya. Macam mana dengan korang? Pernah try tak? Cer share...

8 comments:

sinar said...

kalau betul2 berkesan lepas ni yk la klinik tutup...hehehe
i pun nak try gak la

Ungu Violet said...

hahaha btul tu...jom sama2 try

Diana Azis said...

Diana ada cuba..ada sedikit perubahan bila kulit dah kurang berminyak..huhu..tu pun kdg2 malas nak makan...hehe..kurang disiplin kan..

Ungu Violet said...

wahh....tak displin pon boleh npk perubahannya, kalau btul2 disiplin mesti boleh cun punya..hehe

Mama Durrany said...

dah 2 bulan try pmc ni, alhamdulillah ada perubahan nya..tapi kena byk research ye..based on my research , kena makan 3 bulan je, after 3 month blh makan lagi, tapi kena amik waktu pagi , seminggu skali, then another 3 month baru blh start blk macam mula2 dulu..kalau x, nanti terlalu byk iodin dlm bdn akan sebab kn kulit gelap mcm terbakar

Ungu Violet said...

thanks Mama Durrany for the info.. nasib baik dpt info yg berguna nih..ken buat research jugak la mcm tu.. huhu

yuka said...

takut la kulit gelap... i nak makan tu sebab nak bagi putih

Ungu Violet said...

tu la pasal.. kene cari tau lg pasal kolagen nih...