Click Me :)

Thursday, July 4, 2013

Murtad

As Salam,

Lama betul tak update blog ni dah.. Bz sesangat kat ofis, nak kata bisnes kencang tak jugak tp entah kenapa mcm bertimbun2 lak benda nk kene settlekan. Tapi hari nih ada ruang sikit utk mencelah. Tadi masa lunch aku dok tgk2 lah fb dan ternampaklah satu status nih dr page Mencari Keredhaan Illahi.. Terkejut beruk aku bila aku buka link adlin binti abd jalil nih...


Ini orang yang hina ISLAM ! 

Jom kita sama-sama ambil tindakan ! Jangan biarkan ! 



Jangan benarkan ada sesiapa yang menghina ALLAH,
NABI dan ISLAM...



Ish2 teruk orang mcm ni..moga diberikan hidayah.. :''(



INI link FACEBOOKNYA..




Dia ni dulu Islam lahir di Malaysia tp sekarang kira dah murtad lah dan kini berada di Sweden. Yang tak tahan tu dia boleh hina Allah s.w.t., Nabi Muhamad s.a.w. dan juga ISLAM dengan kata2 kasar dan cacian. Yang paling tak boleh aku terima ialah ramai yg like setiap post dia..MasyaAllah, semoga dia ni diberi petunjuk dan kembali ke pangkal jalan. Sekali pon tak mahu menganuti Islam, jangan lah menghina sehingga demikian rupa.. Nauzubillah...

12 comments:

Zai Zaiman said...

otak dia dah tak btol la tu... tak akan amannya diri dia...

Ungu Violet said...

tu laa.. klu tgk fb dia, setiap post dia rasa hangin satu badan... gggggrrrr...

Normi Nieza said...

nauzubillah....mtk jauhla..huhu

Norhasniza Khalid said...

apa nak jadi lah..

Aida Ismail said...

2 tahun lepas, saya pernah jumpa blog makcik ni. Memang dahsyat dia menghina. Bukan setakat kat blog, kat twitter pun sama. Hmm..

Ungu Violet said...

owhhh dia ada blog n twitter jugak ker? apalah faedah dia buat smua ni kan...huhu

anakMommy said...

AllahuAkbar...macam-macam dunia akhir zaman ni...

Ungu Violet said...

tu la kan ankMommy...tergamak dia buat mcm nih..syukurlah kita masih ada dilandasan yg sebenar..

Mizz Aiza said...

masyaAllah, memalukan betul.. baik terus tukar nama dan agama terus kalau dah lagak macam ni.. namun jika masih ada keimanan walaupun senipis kulit bawang di dalam hatinya, kita doakan semoga dia bertaubat dan kembali ke pangkal jalan..

azman Arsad said...

kemudahan laman sosial yang disalah guna

Norhasniza Khalid said...

apalah nak jadi..

Ungu Violet said...

semoga Allah s.w.t. memberi hidayah pd beliau.. amin