Click Me :)

Tuesday, February 19, 2013

~~Angkara Lambung Bayi, Kena Penjara 20 tahun~~

As Salam,

Apa nak jadilah amah2 skrg nih... Sampai hati dia buat baby yg blom tahu apa2 gitu, mungkin sbb selalu sgt tgk wrestling kt tv tu gamaknya.. Ngeri menengokkan cara dia melambung2kan baby tu, alhamdulillahlah hingga saat ini blom ada kecederaan serius yg dialami oleh baby yg tak berdosa tu.

Tapi persoalannya, agak2 setimpal ker hukuman yg dikenakan pada amah tu? Bagi aku lah, 20 tahun penjara tu memang mencukupi tapi patut  kene sebat sekali. Biar ada rasa bersalah atas tindakan beliau itu.

Yulianna mengaku bersalah atas kedua-dua pertuduhan.

Apa2 pon, diharap kedua ibu-bapa bayi itu tabah menghadapi situasi sebegini. Diharap mereka akan lebih berhati2 di masa akan datang.


9 comments:

mrpolie said...

Memang xder perasaan je amah ni... hehehe

Ungu Violet said...

tu laa...susah2 masuk msia nk cari sesuap nasi, emosi lak xleh control.. payah la klu gitu...

noornazuha said...

betul kata seorang pengomen di FB, baik hantar ke penjara Indon, x yah kasi makan free kat dia ni.....walhal dia sndiri ada anak kan?tergamak nak wat kat anak orang mcm tuh

Ungu Violet said...

ye tak ye jugakkan... sini mkn free lak dia, lg kene jaga kebajikan dia kt penjara...

mcm mana perasaan dia klu ank dia kene lambung2 mcm tu ekk...

subhanaAllah..

Puteri Hana said...

x de sifat kemanusiaan betul...haish..huu

sha (chirp chirp) said...

serve u right! free2 je dapat amah lambung. kesian baby tu, da la kecik lagi, lembut lagi

Ungu Violet said...

Puteri ~ bila 'hantu' dh menguasai diri, ni la jadinya...

sha (chip-chip)~ patutnya amah tu kene lambung sekali kan.. hehe

yuka said...

amah tu sakit mental kot...orang waras takkan buat macam tu la...

Ungu Violet said...

yuka ~ sakit mental boleh pas ke fomema.. hehehe