Click Me :)

Thursday, May 6, 2010

Mee segera bukan penyebab kanser?

Salam....

Setiap kali memakan mee segera tak kiralah apa brand pun, aku seringkali dihantui perasaan takut akan kesan sampingannya. Anak2 aku terutama yg sulung tu mmg suka mkn mee segera nih. Bila selalu sgt, mulalah bising mulut aku, marah dan mengingatkan tentang keburukannya..

Tapi keluar lak statement dr Kementerian Kesihatan semalam mengesahkan ia bukan penyebab pelbagai penyakit termasuk kanser. Menurut mereka tiada bukti saintifik membuktikan ianya penyebab  pelbagai penyakit. Wahh... mcm tak percaya lak ada statement begini. Biar betul!!!

Kalau mcm tue, bolehlah aku simpan stock kt ofis byk2. Kalau malas nak keluar lunch, makan aje mee segera. Tapi walau apa pun yg kita makan, biarlah berpada2, jangan over2 dah ler.. Tepuk dada tanya selera...


Gambar ehsan dr Kosmo







5 comments:

Aidi-Safuan said...

haha...nih bukan official research nih. nih baru hipotesis awal la. sedangkan wakil maggi sendiri pon da cakap mee segera diorang kalau masak camtuh je boleh bawak penyakit.

Syafiq Kadiran said...

kalau x bawak kanser skalipon, banyak lagi penyakit bole dapat kat megi ni...

Ungu Violet said...

Aidi - ermmm.. klu mkn once a week ok kot.. no side effect..
Syafiq - sebenarnya selain dr megi ni, byk gak makanan kt luar tu yg boleh menyebabkan perbagai penyakit. So pilihan ditangan kita, pandai2la..

cikmin said...

biar betul ni..mcm tak caye jek kementerian bg statement camtu..makan berpada-pada je la...

Ungu Violet said...

tu la cikmin.. klu btul elok gak kan.. hehhehe