Click Me :)

Monday, January 17, 2011

~~WaTeR RaFtiNg~~

Salam,
Kelmarin, tetiba aje hubby aku ajak balik kampung.. rindu pada bonda terchenta katanya. Aku pon rasa seronok gak sbb agak lama aku tak balik menjenguk mother in law aku tu.. Bila balik kpg tak der plan2 nih biasanye adik beradik hubby aku takder la join sekali so kt umah MIL aku tu hanya ada kami sajer. Ermmm.. xper laa, yg penting tujuan kami ke sana pergi mengjenguk MIL aku tu.


Oleh kerana itu, takde la aktiviti kekeluargaan yg dpt dilakukan, so pagi hari Ahad tu selepas bekfes di pekan Gopeng, hubby ajak pergi naik ke atas My Gopeng Resort tgk org naik water rafting sambil bergambar. Nak tau pasal tpt ni sila klik link ni. Kebetulan masa tu mmg ramai org berkayak dan pada masa yg sama gak ramai org dr kelab fotografi Kampar berada di sana untuk merakamkan detik2 berkayak ini. 


Seronok tgk mereka berkayak tp aku rasa gerun sikitlah dgn aktiviti lasak sebegini. Bukan apa, kalaulah kayak tu terbalik fuhhhh tk dpt aku bayangkan keadaan aku masa tu. Memang la aku boleh timbul sbb ada life jacket tp mula2 tu mesti tenggelam dulu baru timbul.... huhuhu.. mau penuh paru2 aku dgn air by the time aku timbul, so konklusinya tak sangguplah aku nk try benda nih..
Meh tgk gambar2 yg sempat aku abadikan...


My Gopeng Resort


water rafting..


 safety briefing sebelum bermula rafting


pro river guide....
safety briefing lg..



test air dulu... sejuk giler kt atas nih


aku.....

4 comments:

EB said...

Wow rafting.. bestnyer..
Da lama x refting ni kak...

Ungu Violet said...

EB ~ tgk pon dh rasa best tp ntah bilalah leh try sbb gerun gak aktiviti lasak gini...

EB said...

Hehehe Eb mmg suka sngt2 aktiviti lasak mcm ni..
Tp mmg da lama x buat.. Dulu time stdy ckp la gunung mana x kami tawan.. Air terjun mana yg kmi x cari smpi dpt.. huuu.. Tp sejak masing2 bz dgn kerjaya smua ni da tinggal kenangan...

Ungu Violet said...

wow... adventure btul ekk.. bagusla tue.. tp kan klu minat kena cari masa gak tuk layan smua2 tue time badan masih kuat lg nih..:)