Click Me :)

Friday, March 5, 2010

Makan Angin di Gold Coast, Australia...


Salam Semua...

Kali ni aku nak citer pasal pengalaman aku berjalan2 ke Gold Coast, Australia.. Aku kira beruntung gak keje dgn company ni sbb dapatlah aku merasa jenjalan ke overseas. Byk gak tpt dh aku kunjungi Bali, Bangkok, Hong Kong, Beijing, Kunming dan 2 thn lepas ke Gold Coast. Thn lepas tak ke mana2 sbb takder budget, so thn ni mcm ada plan ajer.. yeahhh melanconglah lg aku..

Kita org pegi ke Gold Coast ni  pada pertengahan bln March 2008. Bertolak dr sini malam dan smpi sana pagi.  Dengan tak gosok gigi nye (mandi jgn ckpler) kami smua g breakfast dan trus g mengejutkan kangaroo kat Paradise Country.. Mana taknyer, kangaroo pon tido lg masa kami smpi sana..hehehe..







Hari kedua kami gi Warner Bros Movie World bukan Mawi World tau.. jgn tersalah baca.. Kat sini fuhhh best giler tuk aku yg giler ni.. Tak sangka aku berani naik roller coster yg klu tgk dr bawah mcm nk tercabut nyawa. Aku sebenarnya tak brani, tp disebabkan perasaan ini mencuba aku pon tryla. Sepanjang dlm roller coster tu aku cuma pejam mata... so aku tak taulaa apa yg ada kt depan, org jerit aku jerit.. hahahha... Hampir sehari suntuk kami di situ.. Walaupon letih tp aku rasa seronok sgt... rasa dunia ana yg empunya..lalalala... Pada hari ketiga pulak, kami pergi kedua-tiga tpt yg ok2 jer tak byk benda nk diceritakan.



Hari last aku kat sana tu free and easy, so its time for  shopping.. Tp aku tak la shopping sakan sbb benda2 kt sana byk made in China. Aku adalah beli sikit souvenier tuk family.. Tapikan sepanjang 4 hari kt sana aku rindukan masakan M'sia. Hari2 mkn makanan omputih tak larat lak rasanye. Kalau dok lama kt oversea mau kejung badan aku ni gamaknye..So aku ajakler geng2 aku g cari restoren M'sia. Nak tau.... aku order nasi goreng ikan masin, harganye bila dh convert duit M'sia bersamaan dgn 45 henggit...huhu takperla.. dh kempunan nk wat mcm manakan, order ajelaa... Terubat rinduku pada masakan tanahair ku masa tu.. shee fok saii...



Banyak2 kedai yg aku pergi, kedai ni la yg paling ramai customer lelaki. Disebabkan perasaan ingin
tau, aku pon menerjahler kt dlm. Fulamak... hampir kesemua benda 18SX.





Itu jer yg dpt aku ceritakan, maklumlah dh 2 thn lepas kan...blum sempat nak upgrade ram lg.. hehehe.. 


4 comments:

cEro said...

waaaa...
nak gi gold coast gak...
ntah bile laa dpt gi ek??

Kak anie said...

Bestnya dpt pi Gold Coast....mesti ianya menjadi kenangan seumur hidup...

Akak dtg sini nuff titon...

Ungu Violet said...

cEro - kumpul duit byk2 mesti dpt pegi, tak pon meh join company akak..hehehe..

Kak Anie - betoi akk, rasa nk pegi lagik skali. Suka cuaca dia kt sana..

KiD Learns tO FLy™ said...

huhu.rindukan sydney la plak tgk n3 nih hehe..gidday mate hehe